Matre

Voor mij is kunst een taal voorbij taal.
Kunst maken is mijn passie, mijn roeping, de mooiste manier om mezelf uit te drukken. Wanneer mijn creatieve kracht de natuur ontmoet, volg ik mijn intuïtie, geef ik me over aan de magie van het moment en het materiaal.

Mijn onstuitbare drive is om alleen maar kunst te maken. Ik verlaat conventies, volg mijn impulsen en mijn eigen regels. In het bijzonder weerspiegelt mijn kunst de wildheid en schoonheid van de natuur. Ik zou mensen willen aanmoedigen om dapper, standvastig en wild te zijn en zichzelf te bevrijden.

Mijn werk zijn unieke stukken en kleine series. Ik ben constant aan het experimenteren, het liefst met klei, pigmenten en rookvuur, waaruit mijn Matres ontstaan, mijn sculptuurgodinnen. Ik hou van schilderen en het hanteren van de vruchten van de aarde om unieke prints te maken. In de ware zin van het woord breng ik mensen energie met mijn lichtgevende objectkunst.

Mijn kunst moet raken, het moet op vruchtbare grond vallen en mensen helpen groeien. Ik zie mijn doel in het leven in kunst en in het bijdragen aan groei in de wereld door mijn werk.

MATRE
geboren 1958 (Ulrike Mayer-Trede) studeerde in Kiel, landbouwkundig ingenieur,
sinds 1997 freelance kunstenaar.
40667 Meerbusch, Oststrae 67
Studio: Oude wijnstokerij Dujardin, Krefeld
Werkgebieden: print, sculptuur, objecten en installatie.
www.matre.de
Instagram: matre.art