Kunstenaars

Kunstenaars 2019

De volgende kunstenaars hebben geëxposeerd in Gallerie het Achterhuis op 9 juni 2019.

Francien Heussen

Kunst is voor mij (geb. 1962) vaak een zoektocht naar de realisatie van mijn gedachten. Aanvankelijk gestart met schilderen, gaat mijn "innerlijke drive" steeds meer naar het sculpturale werk. Op zoek naar de kracht van het driedimensionale en naar een dialoog tussen schilderij en beeld. Mijn beelden zijn gemaakt van steen, brons en klei. De combinatie van keramiek met metalen, glas en hout vormen samen een uniek beeld. Mijn schilderijen zijn gemaakt van olie- en acrylverf, aangebracht met penseel, spons of paletmes. Ik ga de uitdaging aan om het figuratieve in de beelden te transformeren naar een abstracter schilderij waarbij dezelfde of juist contrasterende emoties ten grondslag liggen. Mens en emotie zijn de basis van mijn kunstwerken. De vrouwfiguren symboliseren de kwetsbaarheid van haar bestaan; zoekend, afwachtend, overpeinzend, uitdagend, licht prikkelend, onderdanig, verlangend, mysterieus. De koppels zijn een weergave van conflicterende emoties in menselijke relaties. Ieder werk is een weergave van mijn zoektocht naar de kern van de mens, eigen en andermans gedachten en emoties, naar zingeving en levensvragen. Door intuïtief gebruik van de diverse materialen, vormen en kleuren ontstaan mijn uiteindelijke beelden en schilderijen. Na het afronden van de opleiding schilderen aan de kunstacademie Maasmechelen volg ik momenteel de opleiding plastische kunsten/beeldhouwen aan de kunstacademie in Genk.

Ilona de Graaf

Mijn opleiding heb ik deels aan de kunstacademie te Maastricht 1961-1962 (monumentaal)en aan de Academie voor Schone Kunsten te Leuven ( schilderkundig) gedaan 1990-1994. In de tussen liggende jaren heb ik veel geschilderd en o.m. lesgegeven als docente handvaardigheid en op het ogenblik geef ik portretles aan volwassenen,en privé les in eigen atelier. Om mijn ideeën over schoonheid, spiritualiteit,en vergankelijkheid vorm te geven gebruik ik olieverf, aquarel, zijde bladgoud, brons, keramiek, glas, papiermaché enz.  

Coby Lange

Coby Lange heeft een opleiding klassiek ballet gevolgd bij Hans Snoek van het Scapino ballet en daarna de Kleinkunst academie in Amsterdam. Samen met haar man werkte ze jaren in de showbusiness als antipodist (jongleren met de voeten).   Het werk van Coby betreft schilderen, zijdeschilderen, Quilting, haut bags, kettingen, collage's en mixed media.

Kunstenaars 2018

De volgende kunstenaars hebben geëxposeerd tijdens de afgelopen Fête des Arts 2018 in mei.

Lei Hannen

Lopend aan de leidraad van de goegemeente constateerde ik de beperkingen die opgelegd worden. Levend in een ”vrij“ land met strikte kaders waarbinnen we ons mogen begeven. Werkend aan het dogma van het heilige rendement van “onze bevrijder”. Uitputtend goederen recreërend voor een onverzadigbare markt van verzonnen behoeftes. Dansen op de vulkaan. De waan van de dag.
www.leihannen.nl

Ellen Janssen

Ellen Janssen studeerde af in 1990 aan de kunstacademie in Maastricht als tekendocente, alwaar ze als kind al naar toe wilde. Momenteel is ze parttime werkzaam bij de Vrije Akademie ZOM als coördinatrice, daarnaast geeft ze er workshops in diverse technieken. Zij zal diverse kunstwerken in glas presenteren.
www.ellenjanssenglas.nl

MATThei

Matti Heijmans is een Brabantse wonend in Limburg. Kunst ervaren of met kunst bezig zijn betekent voor Matti een verrijking van het leven. Kunst is voor haar het vertalen van iets wat haar raakt door middel van schilderen, fotograferen en het bewerken van deze foto’s. Ook gebruikt ze plexiglas omdat dat haar dat de mogelijkheid geeft om driedimensionaal te werken. Ze laat zich inspireren door de natuur, reizen, steden en mensen. Matti diept specifieke onderwerpen uit en creëert collages die in het wordingsproces weer een inspiratie kunnen vormen voor een nieuw kunstwerk.
www.mattiheijmans.nl

Jos Soberg

In deze tijd van maatschappelijke onrust en gejaagdheid wil ik met name in mijn landschappelijke schilderijen ruimte bieden voor meditatie en contemplatie. Een soort iconen van ruimte, reflectie en rust. Ik streef daarbij naar een subtiel evenwicht tussen kleur, transparantie en compositie. Het is een ontdekkingstocht waarbij ik een landschap niet gedetailleerd wil weergeven, maar waarin mijn herinneringen aan lijnen, vormen en kleuren tot natuurlijke en spontane composities leiden. De interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed bepalen het uiteindelijke beeld dat al schilderend, bijna als vanzelf, ontstaat...
www.jossolberg.net