Kunstenaars

Kunstenaars 2018

De volgende kunstenaars hebben geëxposeerd tijdens de afgelopen Fête des Arts 2018 in mei.

Lei Hannen

Lopend aan de leidraad van de goegemeente constateerde ik de beperkingen die opgelegd worden. Levend in een ”vrij“ land met strikte kaders waarbinnen we ons mogen begeven. Werkend aan het dogma van het heilige rendement van “onze bevrijder”. Uitputtend goederen recreërend voor een onverzadigbare markt van verzonnen behoeftes. Dansen op de vulkaan. De waan van de dag.
www.leihannen.nl

Ellen Janssen

Ellen Janssen studeerde af in 1990 aan de kunstacademie in Maastricht als tekendocente, alwaar ze als kind al naar toe wilde. Momenteel is ze parttime werkzaam bij de Vrije Akademie ZOM als coördinatrice, daarnaast geeft ze er workshops in diverse technieken. Zij zal diverse kunstwerken in glas presenteren.
www.ellenjanssenglas.nl

MATThei

Matti Heijmans is een Brabantse wonend in Limburg. Kunst ervaren of met kunst bezig zijn betekent voor Matti een verrijking van het leven. Kunst is voor haar het vertalen van iets wat haar raakt door middel van schilderen, fotograferen en het bewerken van deze foto’s. Ook gebruikt ze plexiglas omdat dat haar dat de mogelijkheid geeft om driedimensionaal te werken. Ze laat zich inspireren door de natuur, reizen, steden en mensen. Matti diept specifieke onderwerpen uit en creëert collages die in het wordingsproces weer een inspiratie kunnen vormen voor een nieuw kunstwerk.
www.mattiheijmans.nl

Jos Soberg

In deze tijd van maatschappelijke onrust en gejaagdheid wil ik met name in mijn landschappelijke schilderijen ruimte bieden voor meditatie en contemplatie. Een soort iconen van ruimte, reflectie en rust. Ik streef daarbij naar een subtiel evenwicht tussen kleur, transparantie en compositie. Het is een ontdekkingstocht waarbij ik een landschap niet gedetailleerd wil weergeven, maar waarin mijn herinneringen aan lijnen, vormen en kleuren tot natuurlijke en spontane composities leiden. De interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed bepalen het uiteindelijke beeld dat al schilderend, bijna als vanzelf, ontstaat...
www.jossolberg.net