Kiwanis Fête des Arts

Zondag 20 mei 2018

Nu inschrijven >

Goede doelen Kiwanis Roermond

De opbrengst van de 'Kiwanis Fête des Arts kunstmarkt is bestemd voor meerdere goede doelen die wij steunen. Dit jaar zijn dat:

Gastenhof:

Gastenhof is een orthopedagogisch behandelinstituut voor jeugdigen (leeftijd tussen de 4 en 21 jaar) met een licht verstandelijke beperking met daarnaast leer-,gedrag-, psychosociale- en/of psychiatrische problematiek.
Gastenhof gaat een inhoudelijke training aanbieden waarbij de jongeren ervaringen en kennis opdoen die hun verblijf bij Gastenhof kunnen verbeteren en/of verkorten. Het helpt de jongeren om beter voorbereid de stap weer terug in onze maatschappij te leren maken.
De giften worden gebruikt voor een training Weerbaarheid bij drugsgebruik. Dit is een inhoudelijk zeer straffe training van één jaar. Aangezien de jongeren van Gastenhof erg beïnvloedbaar zijn zien is drugsgebruik vaak een gevolg.
Deze training geeft de jongeren inzicht in hun drugsgebruik en vergroot hun weerbaarheid door "nee" te leren zeggen. De jongeren wonen allen in pension Roerzicht te Roermond.
Na afronding van deze training ontvangen de jongeren een 'Kiwanis' certificaat. http://www.gastenhof.nl

Stichting Saina Hope:

Stichting Saina Hope richt zich op het onderwijs in Kajiado, Kenia en in het bijzonder Saina Primary School.
Het doel is om de kinderen van deze school betere kansen te bieden op een mooie toekomst.
Dit doen we niet alleen door het bieden van individuele sponsoring voor een (vervolg)opleiding, maar ook door Saina Primary School te helpen om hun omstandigheden en het onderwijs te verbeteren, met leesboeken, schoolboeken, schoolmaterialen, lunches, sportfaciliteiten etc. www.sainahope.nl

Stichting Mont Ventoux

Prior 44